Wat is ASTRADIO?

Om te beginnen ga ik eerst antwoord geven op wat Astradio eerst was. Astradio was oorspronkelijk ontstaan vanuit Shield Radio en was bedoeld als dagbesteding voor mensen met een beperking. Radio maken als daginvulling. Inclusief de voorbereiding heeft Astradio ongeveer een jaar bestaan. Ook door de grote belangstelling en positieve feedback wilden we het verder uitbouwen en waren er veel plannen. Helaas kwam er toch een einde aan dit mooie project. Het is opgeheven, omdat het niet lukte om subsidie te krijgen. Wij voldeden niet aan de voorwaarden van de overheid. En ook andere regels zaten ons in de weg.

Het was best een ambitieus project, ook omdat er geen ervaring was op radiogebied. Ik vind toch dat er veel is bereikt en is geleerd in dat jaar. Er is in elk geval een vraag naar dagbesteding als een radiostation. En zou er meer steun moeten zijn voor dergelijke projecten van de samenleving vind ik.

Astradio is nu niet veel meer dan een ruïne. Mensen die toch op de een of andere manier, zo goed en kwaad als het gaat, in de radiowereld proberen hun structuur en daginvulling te vinden.

Wat de toekomst gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Wel blijf ik mij inzetten voor deze doelgroep en hopelijk komt er toch nog iets moois uit op de een of andere manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *